Mijn visie

Mijn visie

Lichaamsbewustzijn staat voor mij gelijk aan gevoel en het besef dat je je lichaam kunt inzetten als kompas om je lekkerder te voelen. Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je uit jezelf kunt halen. Lichaamsbewustzijn is de eerste stap naar een betere relatie met jezelf, meer zelfinzicht en daarmee meer zelfvertrouwen.

Luisteren

Niet alles hoef je te begrijpen met je hoofd, je kunt het ook voelen. Zo vertelt jouw lichaam je altijd wanneer jij over je grenzen heen gaat. Het is de beste raadgever die je je kunt wensen. Luister je goed naar je lichaam dan merk je veel op. Als een fijn afgestemd instrument reageert je lijf op emoties als schrik, spanning, angst of blijdschap, vrolijke gedachten of een hoofd vol zorgen. Ons lichaam liegt nooit! De meeste signalen merken we wel op. Denk aan hoofdpijn, stijve nek, een knoop in je maag of hartkloppingen. Alleen reageren we er niet altijd op. Hoe vaker en langer je de signalen van je lichaam negeert, des te heftiger zullen ze worden.

Aandachtige aanraking

Door te leren luisteren naar je lichaam leer je dat het signalen afgeeft die je van binnen kunt voelen. Ademhaling, beweging en meditatie helpen hier ontzettend goed bij maar geven niet altijd voldoende support. Aandacht in de vorm van aanraking kan dan heel doeltreffend werken. Shiatsu helpt om je weer bij je ‘nulpunt’ te brengen. Een gevoel van balans om van daaruit weer verder te kunnen.